Capstan

Velkommen til Shantykoret Capstan

Capstan er Danmarks største shantykor. Vi optræder med shanties & sømandssange.

Koret startede den 7. september 1998 med 23 medlemmer under Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, med formålet at udbrede kendskabet til og bevare sejlskibstidens arbejdsange for eftertiden. I dag tæller koret 50 glade, syngende og spillende medlemmer.

0

år på bagen

0

koncerter afholdt

0

Glade, syngende medlemmer

Historien bag

Historien bag Capstan

Korets navn – CAPSTAN – kommer fra det redskab – et gangspil – som på dækket af datidens skibe blev benyttet til ophaling af anker og sejl, samt ved laste- og lossearbejde. En “Shantymand” sang solo og besætningen sang omkvædet i kor for derved i takt maksimalt at udnytte deres fælles muskelkraft til at hale og hive.

Udover utallige arrangementer i hjembyen Esbjerg, har Capstan også medvirket ved by og havnefester over det meste af landet, f.eks. Dampfestival i Vejle 2004, 2006 og 2008, Gademusikfestivaler i Uldum, ved sejlskibstræf i Korsør, Tall Ships Races i Esbjerg og Aarhus, og mange mange flere. I udlandet har Capstan optrådt på Strandhotellet i Glüksburg, ved Sømandsvise & Shantyfestivaler i Berlin, Celle, Gelting, Niebül, Neu Wulmsdorf v/Hamburg, samt i Prag (Tjekkiet) Scheemda (Holland) og i 2002, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, og 2019, ved verdens største og ældste shantyfestival i Cuxhaven, og er atter tilmeldt i 2023.

Med Capstan på scenen er du garanteret maritim underholdning af højeste klasse.

Danmarks største shantykor

Ønsker du at booke CAPSTAN til et arrangement er du velkommen til at kontakte koret.

Billeder fra Capstans historie

Galleri

Vi har samlet en række billeder fra Capstans historie i et galleri herunder. Har du selv billeder fra Capstans koncerter e.l., som du gerne vil have op på sitet, så kontakt os endelig på capstankoret@gmail.com.

arrangementer

Kommende arrangementer

Shantykoret Capstan deltager løbende i en lang række forskellige arrangementer i både ind- og udland. Kunne du tænke dig at se koret i den nærmeste fremtid, så klik dig ind og find det næste arrangement i vores arrangementskalender her:

Bottom view of a ship mast with beige sails swings against a blue sky with sunny sunny summer warm day clouds. Marine and adventure concept

Indtast dit brugernavn og kodeord